Офанзивният халф Роланд Алберг се е посъветвал с бившия играч на ЦСКА Грегъри Нелсън дали да премине при армейците, пише „Тема Спорт". Двамата са имали разговор в края на миналата седмица, като Алберг се е интересувал от ситуацията около клуба и условията за живот в София. 

Нелсън е дал добри препоръки на своя сънародник, като му е казал позитивни неща за клуба, града и публиката. Грегъри беше част от червените от лятото на 2010 г. до началото на 2012 г. (37 мача и 5 гола в елита), след което премина в Металург Донецк. Алберг и Нелсън пък се познават от над 10 години - били са заедно в школата на холандския АЗ Алкмаар. 

Макар Грегъри да е с две години по-голям, двамата се засичат в академията и още тогава са поддържали приятелски отношения. Играчът на американския Филаделфия почти сигурно ще стане част от ЦСКА през зимната пауза. Според "24 часа" Алберг дори вече е подписал предварителен договор с клуба и може да започне тренировки с отбора през ноември, за да се адаптира по-бързо. Поне засега от Борисовата градина не са съобщили официално, че имат контракт с Алберг.

Разговорите на офанзивния халф с Грегъри Нелсън обаче са показателни за неговите намерения. Договорът на Алберг с Филаделфия изтича през декември и няма да бъде подновен, след като през последните два сезона е имал статут на резерва в тима. Коронната позиция на холандеца е зад нападателя, но може да играе и като ляво крило. В част от мачовете му за Филаделфия през този сезон Алберг е бил използван именно по фланга.