Крилото Густаво Кулма почти сигурно ще се раздели с ЦСКА по време на зимната пауза в първенството.
 
Очаква се той да бъде трансфериран през януари. Чуждестранен клуб проявява интерес към колумбиеца и най-вероятно ще се стигне до сделка, твърди "Тема спорт". Има голяма вероятност Кулма да се завърне в родината си или в друг отбор от Южна Америка.
 
Припомняме, че миналата зима той бе искан под наем от Милионариос. Тогава обаче червените отказаха да го пуснат. Сега ситуацията е различна и шансовете за трансфер на крилото са големи.
 
24-годишният Кулма вече сезон и половина е в ЦСКА, но така и не успя да се утвърди като ключова фигура в отбора. През миналия шампионат записа 30 мача и 7 гола, а през настоящия има 15 участия и 2 попадения. Той преподписа с клуба в края на септември, тъй като контрактът му изтичаше през лятото.
 
Новият договор обаче не доведе до подобряване на представянето му. Той получи доста шансове като титуляр през годината, но от 5 ноември при 2:1 над Лудогорец до края на есенния дял не стартира нито веднъж.
 
Преди малко повече от месец в родината на крилото Колумбия се появи информация, че от 2018 г. той ще носи екипа на 7-кратния шампион Атлетико Жуниор. В същия тим се подвизава бившият бранител на ЦСКА Рафа Перес.
 
Той ще е второто ляво крило, което напуска червените след Кевин Меркадо, за когото клубът не постигна разбирателство с мениджърите му. В отбора обаче остава Енрике Рафаел, който през пролетта ще се конкурира с нов играч в тази зона. Както "Тема Спорт" вече информира, 31-кратните шампиони ще привлекат много силен флангови състезател.
 
В ЦСКА има оферта и за левия бек Антон Недялков - от американския Далас. 
 
Според непотвърдена информация интерес има и за вътрешния халф Кристиян Малинов. Червените обаче искат да запазят всеки от основните си футболисти за пролетните битки.