Арбитражният съд за спорта в Лозана търси нови дати за делата на ЦСКА срещу УЕФА за недопускането на отбора в евротурнирите през лятото, пише "24 часа". Те трябваше да бъдат във вторник и сряда.

Причините са технически, като част от проблема е в многото изслушвания на руски спортисти, които трябва да приключат до края на месеца. В момента се търси удобна дата, като вероятно това ще е в средата на февруари. ЦСКА бе отстранен в последния момент от Лига Европа точно преди жребия за предварителните кръгове и на негово място бе включен Дунав.

Първото дело, което "червените" заведоха, е заради недопускането на отбора до участие в Лига Европа през настоящия сезон, а второто за действията на футболната централа преди самия жребий. Тогава тимът от "Армията" не фигурираше в списъка с участниците, след което бе включен на по-късен етап.

УЕФА обаче отново извади отбора малко преди да бъдат изтеглени съперниците за първия предварителен кръг в Лига Европа. От клуба настояват за обезщетение. След двете заседания, ще стане ясно дали ЦСКА ще играе в Европа през сезон 2018/19.