За втора поредна година ЦСКА няма да бъде допуснат до участие в европейските клубни турнири, научи Gol.bg от сигурен източник от "Българска армия".

Решението ще бъде официално обявено през март, а основните причини за него са две. Първата е, че Спортния арбитражен съд отложи разглеждането на жалбите на "червените" срещу УЕФА заради олимпийския казус с руските състезатели.

Втората е емблемата, за която ЦСКА още не е платил 8 милиона лева, тъй като Апелативният съд не се е произнесъл за тъжбите за разпределение на парите за кредиторите. Именно заради това от Нион продължават да не е смятат "армейците" за правоприемник на автентичното дружество, фалирало през 2016 г.

От Борисовата градина обаче ще действат като миналата година и ще пуснат заявка за участие в Шампионска лига и Лига Европа. Това трябва да стане до края на следващия месец, когато изтича срокът за кандидатстване.

Припомняме, че миналото лято УЕФА в последния момент извади ЦСКА, който фигурираше сред поставените отбори в първия кръг. Непосредствено преди жребия обаче "червените" бяха сменени с Дунав Русе, който отпадна безславно от Иртиш Павлодар.

Веселин Коларов, Gol.bg