Палачът на еврошампиони ЦСКА ще има право да играе в евротурнирите от това лято! Щастливата новина за червената част от футболна България бе обявена вчера минути след 16:00 часа в официалния сайт на клуба.

Така след 4-годишно изгнание ЦСКА отново се завръща на своето изконно място. В този период клубът пропусна две участия поради административни причини - след спечелването на купата през 2016 г. и след второто място в шампионата през миналия сезон.

През настоящото първенство обаче усилията на червените няма да отидат напразно и навръх 70-годишния си юбилей евробоец №1 у нас отново ще може да се докаже на международната сцена. След екзекуцията на три действащи клубни шампиона - Аякс, Нотингам и Ливърпул, дойде времето за нови европодвизи на ЦСКА!

На „Армията” най-после си отдъхнаха, след като неяснотите около най-важната тема в клуба паднаха още в края на февруари. Оттук нататък ще бъдат хвърлени всички усилия към подобаващо завръщане на евросцената.

Що се отнася до делата на армейците срещу евроцентралата, които бяха отнесени в Апелативния съд в Лозана, те ще бъдат оттеглени. Двата иска трябваше да бъдат разгледани на 23 и 24 януари, но бяха отложени и в крайна сметка изобщо няма да се гледат.

Така ЦСКА няма да има финансови претенции за недопускането си до евроучастие през миналото лято. Агонията на „Армията” приключи. Окончателно! 

Виктор Гецов, "Тема Спорт"