Президентът на Дунав (Русе) - д-р Симеон Симеонов, даде интервю пред колегите от “Меридиан Мач”, в което разкрива доста притеснителни неща. Босът на тима от Русе заявява, че по време на мача с ЦСКА се е проличало, че са се върнали мутренските времена във футбола. Той споделя, че преди срещата с “червените” е било страшно, тъй като неговият отбор е бил подложен на натиск. Симеонов добавя още, че Чорбаджийски си позволява да удря противникови играчи, тъй като зад него стои ЦСКА и затова мисли, че може да прави каквото си поиска. Бизнесменът завършва с това, че Васил Шопов е бил ритан в гърба от играчи на ЦСКА, след като е бил повален от Чорбаджийски с удар в главата.

Ето какво заяви Симеонов:

"Моето мнение конкретно за мача няма да е по-различно от това, което изказаха нашият треньор и футболистите. Изиграхме един добър двубой, но сме разочаровани, че не взехме нещо от него. ЦСКА е по-добър отбор, но ние с борба и желание можеше да стигнем до равенството. Бяхме задължени да подадем жалба срещу рефера Кабаков, защото ако не го бяхме сторили, щеше да е един вид демонстрация на безхарактерност. Вижте, ние не искаме да влизаме в унисон с всички, които реват от съдиите. Но аз съм обиден, че наш футболист - Васил Шопов, бе буквално набит. Бе съборен от Божидар Чорбаджийски на земята с два селски удара. Нещо повече - разпоредил съм на хората в нашия клуб да намерят запис, на който се вижда, че докато Шопов е на земята, е ритан по гърба.

Не е ритан от Чорбаджийски, от други футболисти е ритан в гърба. След като намерим запис, ще го публикуваме и ще искаме сурови санкции за играчите, ритащи Шопов. Явно мутренските времена са се върнали във футбола. Зад Чорбаджийски стои институция като ЦСКА и той може да върши каквото поиска. Спомняте си, че направи и дузпа срещу Черно море като извърши нарушение срещу Мариян Огнянов, която обаче не бе отсъдена. Всичко обаче се вижда, когато отидeш в Европа. Там лъсват нещата. Спомнете си каква дузпа направи срещу Беларус, когато паднахме с 1:2 от тях в световна квалификация. Ако той беше санкциониран в мачовете от Първа лига, нямаше да се стига до подобни неща", заяви той.