ЦСКА на Гриша Ганчев ще стане правоприемник на автентичното дружество ЦСКА, ако плати емблемата. Това обяви вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев.

"Имаше търг за емблемата на ЦСКА - плащайки за емблемата, победителят в този търг се явява правоприемник на предишния клуб. Тоест, това трябва да се случи, за да стане всичко официално по канален ред", каза Фурнаджиев пред Спортал. 

Той добави, че президентът на БФС Борислав Михайлов е оказал огромна помощ на ЦСКА, за да могат "червените" да играят в евротурнирите през следващия сезон. 

"Мисля, че отборът извървя дълъг път и резултатът, който постигнахме, благодарение на президента Михайлов - ЦСКА да играе в Европа, е един много, много сериозен напредък в развитието на този клуб. Защото знаете, че ако те отново не бяха играли в Европа, това обричаше клуба на гибел." 

"Каква беше конкретната помощ на Боби Михайлов? И германският президент, и президентът на УЕФА, казаха, че когато Боби защитава българска кауза, е по-краен в отстояването на искането си. Явно той има сериозен принос, което и от ЦСКА признаха на пресконференцията, на която му благодариха." 

"Определено има голяма заслуга това нещо да се случи. В Изпълкома на УЕФА той отстоява не само българския интерес, а интересите на малките държави като цяло", добави Фурнаджиев.