Председателят на Дисциплинарната комисия към БФС – Юрий Кучев, коментира наказанието от един мач на звездата на ЦСКА Фернандо Каранга. Бразилският голмайстор беше санкциониран заради надуваемия фалос, който развяваше след края на Вечното дерби с Левски, спечелено от "червените" с 1:0.


"Всички длъжностни лица са описали деянието. Имаме и сезиране от страна на Левски, където са описани двата инцидента - с предмета, изнесен след срещата и жеста. За този фалос, който разнася из терена, наказанието е една среща лишаване от състезателни права и 3000 лева глоба. За жеста с рязането на главите, определено считаме, че е обществено неприемлив. В тази обстановка, в която живеем, е неприемлив. За него той е глобен с още 3000 лева", заяви пред Нова телевизия Кучев.


Той добави, че по правилник Каранга е трябвало да понесе и по-тежко наказание, което навежда на мисълта, че нападателят се е отървал леко, иначе е щял да пропусне дербито за 1-то място с Лудогорец, което ще се играе във втория плейофен кръг на първата шестица на първенството.

Кучев добави още, че ЦСКА и Левски са глобени заради скандирания на феновете си и нанесени щети на националния стадион. Той похвали и персонално "сините" за сезирането на Дисциплинарната комисия. Именно заради неподаванена сигнал Каранга не беше санкциониран за Вечното дерби. "Поздравявам Левски, че те са може би първият отбор, който ни сезира официално за нещо. От десетина години приканвам клубовете да реагират, когато се чувстват ощетени," допълни Кучев.