ЦСКА - Левски, двубой от 30-ия кръг на Първа лига, стадион "Васил Левски", начало: 18:00 часа.

Групата на ЦСКА: Витаутас Черниаускас, Слави Петров, Станислав Манолев, Александър Барт, Стойчо Атанасов, Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски, Жеферсон Телес, Валентин Антов, Никола Борисов, Александър Георгиев, Рубен Пинто, Кристиян Малинов, Раул Лое, Тиаго Родригес, Роланд Алберг, Енрике Рафаел, Фернандо Каранга

Групата на Левски: Божидар Митрев, Николай Кръстев, Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон, Милош Цветкович, Иван Горанов, Афонсо Фигейредо, Паулиньо, Антонио Вутов, Роман Прохазка, Филипе Нашименто, Васил Панайотов, Жерсон Кабрал, Жорди Гомес, Хали Тиам, Сержиу Буш, Габриел Обертан, Станислав Костов

Прогноза на Gol.bg:

ЦСКА се върна на победния път след като отвя отбора на Верея с 5:1. "Червените" доминираха над съперника си през по-голямата част от двубоя и още на полувремето водиха с 3:0. 

Но загубата от Лудогорец в Разград доста утежни положението им. Като само в рамките на 4 дни тимът загуби на голяма част от шансовете на "армейците" и за двете надпревари.

От състава за двубоя отпадат Едвин Джеси, който е контузен и няма да е във форма за този сблъсък, Александър Дюлгеров, който пък е наказан заради натрупани жълти картони и Кирил Десподов, който също е с травма.

Левски пък направи всичко възможно, за да вземе поне точка от разградчани у дома, но феноменален гол на Клаудиу Кешерю от ъглов удар нокаутира "сините". 

Така тимът от Подуяне вече е в серия от 4 поредни загуби в родното първенство, в които е успял да отбележи едва 1 гол. Все пак Левски доказа, че може да играе успешно срещу "червените", при които въпреки превъзходството в историята, в последните няколко години ЦСКА имаше предимство.

Въпросът е до каква степен са мотивирани футоблистите на треньора Делио Роси. Колкото и абсурдно да звучи, не е изключено Левски да спести сили за реванша срещу "армейците" от втория по важност турнир, който е след седмица. В лагера на "сините" нямат проблеми с контузени или наказани футболисти.

Прогноза: ЦСКА - Левски 1:1