ЦСКА и Лудогорец врътнаха 0:0 в не особено интересен мач, който се игра обаче в много специален ден, а именно 70-годишния юбилей на "червените".

По случай празника на Националния стадион "Васил Левски" се събраха над 25 хиляди души, които деряха гърла за момчетата на Христо Янев.

Това бе и повторен дебют на младия специалист начело на тима, след като той замени уволнения Стамен Белчев и ще води отбора в мачовете до края на настоящата кампания.

Начало на мача даде голямата легенда на домакините Христо Стоичков, който заедно с Димитър Пенев и Димитър Бербатов кацна на стадиона с хеликоптер, като и тримата подгряха здраво публиката. 


Срещата започна с добро темпо и в 14-ата минута се откри страхотен шанс пред домакините от столицата. Малинов се озова непокрит в пеналта и върна топката към границата на наказателното поле, като двама играчи на Лудогорец се разминаха. За щастие на гостите нямаше кой да засече кълбото.

Десетина минути след това гостите създадоха първия си реален голов шанс, като Саша напредна с топката и отправи силен удар по посока вратата на домакините, но Черниаускас успя да се справи.

Последваха доста скучни минути на терена през които играта се пренесе около централния кръг.

Три минути преди почивката Бланко можеше да се разпише, след като бе оставен непокрит при едно добро центриране, но ударът му с глава бе прекалено слаб.

В 44-ата минута Черниаускас трябваше да спасява вратата сислед удар на Швиерчок към близкия долен ъгъл, като литовецът в крайна сметка се справи доста добре със задачата си. 

Второто полувреме започна активно и секунди след подновяването на играта пред Десподов се откри доста добър шанс, но ударът му от границата на наказателното поле бе изключително анемичен. 

В 55-ата минута Пластун изчисти една топка пред погледа на непокрития Манолев и му попречи да я засече във вратата на гостите. 

През следващите минути не се стигна до особено интересни ситуации пре двете врати. 

Все пак в 71-ата минута ЦСКА разтресе гредата, след като Десподов отправи мощен удар от няколко метра, но топката нацели страничния стълб. 

До самия край нямаше повече попадения.

ЦСКА - ЛУДОГОРЕЦ 0:0

ЦСКА: Черниаускас, Жеферсон, Чорбаджийски, Бодуров, Атанасов (90+3 - Георгиев), Манолев, Пинто, Тиаго, Малинов, Бланко (70 - Лое), Десподов

ЛУДОГОРЕЦ: Броун, Моци, Форстър, Пластун, Дяков, Кампаняро, Саша, Мисиджан, Натанаел, Сисиньо, Швиерчок (76 - Кешеру)