Зад всеки успешен треньор стои работата на целия му екип. В случая с новия наставник на ЦСКА Нестор Ел Маестро тайната е същата. Големият успех със спечелването на титлата на Словакия със Спартак Търнава се дължи не само на Нестор, но и на брат му Никон, който също носи фамилията Ел Маестро.

Никон е с 11 години по-млад от Нестор, а прекратява състезателната си кариера през 2016-а. По-малкият Ел Маестро говори за работата на новия треньор на ЦСКА.

"Нестор даде всичко от себе си за титлата на Спартак. Той е неуморен работяга. Постоянно мисли за отбора. Сега обаче иска да направи следващата крачка в кариерата си. Реши, че е време за ново предизвикателство. Аз още не съм мислил какво ще правя. Но ако Нестор има нужда от мен, ще го последвам по всяко време, където и да е", казва малкият Ел Маестро. 

Очаква се той да стане помощник на брат си и в ЦСКА. В Спартак Никон се е занимавал с анализи на съперниците и разузнаване на футболисти. 

В картотеката на по-малкия Ел Маестро има стотици имена, които са гледани за Спартак, пише „Тема спорт“. Подобно на ЦСКА, така и в Търнава, са били привличани предимно обещаващи играчи без трансферна сума.