ЦСКА завърши 3:3 срещу Брьондби (Дания) в последната си контрола на австрийска земя. Фернандо Каранга се завърна с гол за "червените", но в последствие пропусна и дузпа. Жоржиньо и Тиаго Родригес вкараха другите две попадения.

Срещата започна равностойно и интересните моменти пред двете врати липсваха. Първата добра възможност бе за футболистите от Дания. В 21-ата минута Анте Ерцег получи извеждащ пас, но Александър Дюлгеров се намеси добре.

В 28-ата минута след елементарна грешка на Дюлгеров при изнасянето на топка се стигна до откриване на резултата. Ерцег получи пас от дясното крило и от няколко метра на празна врата не остави шанс на Черниаускас.

ЦСКА можеше да изравни почти веднага, когато Каранга се възползва от недоразумение в защитата на датчаните, озова се очи в очи с Швабе, но прехвърлящият му удар бе отразен от вратаря.

В 33-ата минута Каранга бе намерен в отлична позиция, но стреля високо над вратата, а и страничният съдия маркира засада. Три минути преди края на полувремето Брьондби вкара втори гол. "Червените" сбъркаха при разиграване в центъра на терена, последва извеждащ пас към Ерцег, който с плътен удар по тревата прати топката в мрежата.

ЦСКА се върна в мача след попадение на Фернандо Каранга в 44-ата минута. Асистенцията бе на Жанио Бикел, който го изведе сам срещу вратаря и бразилецът този път бе категоричен. Веднага след подновяването на играта Брьодби отбеляза трети гол. Датчаните разиграха хубаво от дясно и последва извеждащ пас към Мортен Френдруп, който вкара с плътен удар с помощта на горната греда.

В 53-ата минута ЦСКА получи дузпа за нарушение срещу Рафаел Енрике. Каранга стреля много слабо в центъра и вратарят спаси.
Брьондби отговори с две отлични възможности пред вратата на Черниаускас, но той се справи.

В 63-ата минута новото попълнение Жоржиньо посрещна с мощен удар отбитата от защитата топка и не остави шансове на вратаря за 2:3. Две минути по-късно Тиаго Родригес успя да изравни резултата. Португалецът, който днес бе с капитанската лента отправи удар от дистанция и намери десният долен ъгъл за 3:3

Почивка в този двубой получават Данте Стипица, Николай Бодуров и Рубен Пинто. Кирил Десподов, Стойчо Атанасов, Слави Петров и Александър Георгиев няма да вземат участие в контролата поради травми. Десподов е с лека контузия в рамото, получена в мача с Шахтьор. Стойчо Атанасов и Слави Петров страдат от мускулни травми, а най-сериозна е контузията на Александър Георгиев. На вчерашното следобедно занимание, при опит да овладее подадена към него топка, той е загубил равновесие и при падането си е контузил ръката.

Веднага е бил откаран в болница, където е установено, че Александър Георгиев е с четири счупвания на фалангите на дясната ръка. Тази сутрин той се е прибрал в България, където след нови прегледи ще се прецени как ще бъде лекуван.
Екипировката за новия сезон и евротурнирите ще бъде представена на 7 юли на стадион "Българска армия" в контролата с Царско село.

ЦСКА - Брьондби (Дания) 3:3 (1:2)

Голмайстори: 0:1 Анте Ерцег 28, 0:2 Анте Ерцег 42, 1:2 Фернандо Каранга 44, 1:3 Мортен Френдруп 46, 2:3 Жоржиньо 63, 3:3 Тиаго Родригес 65

пропусната дузпа: Фернандо Каранга 53

ЦСКА: 30. Витаутас Черниаускас, 3. Жеферсон Телес, 23. Александър Дюлгеров, 28. Пламен Гълъбов, 29. Борис Секулич, 16. Жанио Бикел, 26. Валентин Антов, 17. Енрике Рафаел, 8. Едвин Джеси, 20.Тиаго Родригес, 9. Фернандо Каранга (33. Георги Китанов, 4. Божидар Чорбаджийски, 14. Ангел Лясков, 25. Стивън Перейра, 15. Кристиян Малинов, 7. Жоржиньо, 21. Тонислав Йорданов, 22. Никола Колев)