ЦСКА-София вече е подал официално жалба до УЕФА за наказанието на капитана Николай Бодуров след мача в Рига. Бранителят отнесе санкция от 3 срещи заради мелето след края на двубоя. Ако тя не бъде намалена, Бодуров ще пропусне първия двубой с Копенхаген. На „Армията“ се надяват Дисциплинарната комисия към УЕФА да намали наказанието му с една среща и той да е на линия още следващия четвъртък. Решението се очаква в понеделник.

Самият Бодуров заяви: „Изгорях без вина. Аз не съм най-кроткият, това всички го знаят. Но този път се опитах да разтървавам, за да не стават ексцесии. Явно обаче решението е по доклад и не са гледали запис, иначе наказанието нямаше да е за повече от една среща“, каза Бодуров.

В доклада на съдията той е бил описан като инициатор на мелето, след като се сдърпал с капитана на Рига.

Всички футболисти на ЦСКА-София, взели участие в реванша с Адмира, се опазиха от наказания, след като никой не бе декориран. В квалификационната фаза на международните турнири до спиране на състезателните права се стига при получаването на 3 жълти картона. От армейците в 4-те евросрещи досега по една санкция получиха Перейра, Секулич, Джеси и Десподов.

Бодуров ще играе утре срещу Дунав, а в срещата участие ще вземе и другият наказан за първата среща с Копенхаген -халфът Кристиян Малинов. Той също беше участник в мелето в Латвия.

Аут за двубоя с Дунав са контузеният Енрике и възстановяващият се от травма Манолев. Новият нападател Евандро да Силва пък има шансове да попадне в групата.