ЦСКА постигна инфарктна победа с 2:1 над Славия в среща от 4-ия кръг на Първа лига, която се игра на "Армията". По този начин отборът на Нестор Ел Маестро продължава да бъде единственият тим в елита без грешка.

Така тимът има в актива си 12 точки след първите четири кръга и е едноличен лидер в класирането. Мауридес се превърна в големия герой за своя тим, след като вкара в продължението на първото полувреме и в 90-ата минута.

И двете му попадения за тима бяха след прекрасни центрирания на Десподов. За гостите точен бе Карабельов в 66-ата минута. 

С двата си гола Мауридес вече има 8 попадения за "червените".  

Следващата среща за ЦСКА е реваншът от Лига Европа срещу ФК Копенхаген, който е идният четвъртък от 19:30 часа. Славия пък приема Дунав (Русе) в мач от Първа лига ден по-късно от 18:30 часа.


Домакините започнаха срещата доста мудно и през първите минути не създадоха никакви опасности пред противниковата врата с изключение на няколко опасни атаки и няколко остри центрирания.

В 10-ата минута Чорбаджийски нацели топката с глава, но я прати право в ръцете на противниковия вратар, а в 21-ата минута в състава на гостите се наложи да бъде извършена принудителна смяна. На мястото на контузения Йомов влезе Шоколаров.

В минутите до почивката "белите" се противопоставиха доста добре на своя противник, но в крайна сметка се пропукаха в самия край на частта.

Мауридес бе точен в продължението на първото полувреме, след като от отлична позиция в наказателното поле засече прекрасно центриране на Десподов и направи противниковия страж безпомощен. 

Второто полувреме започна с неприятни новини за ЦСКА и малко след подновяването на играта Жоржиньо се контузи и е принудително заменен от Бикел в състава на домакините. 

В следващите минути играта се понакъса и в 66-ата минута Карабельов шокира неприятно домакините и изравни резултата след точен удар с глава, с който "препарира" Черниаускас.

В следващите минути определено "армейците" изпитваха много сериозни затруднения в предни позиции и това принуди Ел Маестро да пусне в игра и другото ново попълнение в лицето на Евандро. 

В 90-ата минута Мауридес наниза победния гол в мача, след като засече с глава центриране на Десподов и така оформи крайния успех за тима си. 

ЦСКА - СЛАВИЯ 2:1
1:0 Мауридес 45+3
1:1 Kaрабельов 66
2:1 Мауридес 90

ЦСКА: Черниаускас, Лясков, Бодуров, Чорбаджийски, Секулич, Пинто (72 - Евандро), Малинов, Тиаго, Жоржиньо (52 - Бикел), Мауридес, Десподов

Славия: Стерякис, Станисавлевич, Александров, Христов, Карабельов, Гамаков, Велковски, Ангелов, Иванов, Йомов (21 - Шоколаров), Узунов (60 - Пешов)