ЦСКА има сили да отстрани Копенхаген, уверени са в лагера на "червените". Тимът на Нестор Ел Маестро загуби първия мач с 1:2 в София, но играчите са мотивирани да заличат пасива и да продължават похода си в Лига Европа.

"Момчетата вярват, че могат да спечелят в Копенхаген. Все още сме живи и не сме отпаднали. В първия мач се подведохме по емоциите и затова загубихме. Трябваше да сме по-спокойни и точно това искам за реванша утре", заяви Ел Маестро преди заминаването на отбора за Копенхаген. 

Извън състава е крилото Жоржиньо, който се контузи на последния мач срещу Славия и вероятно ще се възстановява няколко седмици. Крилото Едвин Джеси, който получи травма в първия мач с Копенххаген, е в групата и готов за игра.

"Все още не е ясно колко време няма да играе Жоржиньо, но оптимистичният вариант е да отсъства няколко седмици, а не както се очакваше да бъде извън игра за няколко месеца. По-слоожна е ситуацията с Жеферсон, който би трябвало да е готов, но все още изпитва болки. Едни Джеси тренира вчера и е на линия за мача", каза още Ел Маестро. 

В отбора се завръщат основни играчи като Николай Бодуров и Кристиан Малинов, които изтърпяха наказания заради червените картони в Рига. Като титуляр се очаква да започне и опитният Станислав Манолев, който се завръща в игра след тежка травма.

"Всичко върви по план. Възстановен съм почти напълно. Трябва ми само малко игрова практика. Треньорът ще реши дали да играя утре. Шансовете остават 50:50. В Копенхаген започнаха да говорят за Аталанта, но малко прекаляват. Копенхаген е компактен отбор, но ние трябва да сме спокойни и да чаакаме нашия момент. Мисля, че ще се получат нещата", коментира Манолев.

Нападателят Кирил Десподов също е убеден, че ЦСКА има шансове да отстрани датчаните. "Отиваме да отстраним Копенхаген. Датчаните са преодолим отбор. Трябва да сме спокойни, да не се хвърляме веднага в атака и съм сигурен, че ще дойде нашият момент. Копенхаген имат проблеми в защита, които трябва да използваме", каза Десподов.