Популярният привърженик на ЦСКА и бивш акционер в клуба Емил Димитров говори пред "Тема спорт" за придобиването на емблемата и втородивизионната формация, която загуби битката за нея.

"Със закупуването на емблемата се случи това, което беше нормално да стане. Това действие потвърди, че намеренията на собствениците са сериозни и това си е ЦСКА - няма друго. Всичко останало е субпродукт".

"Платените пари бяха много, наистина. Беше по-добре да се инвестират в отбора и в школата. Доста пъти е имало опити ЦСКА да бъде притискан и винаги се е изправял по-висок от всички. И сега стана така. Шапка свалям на ръководството, че плати тези пари".

"Оттук насетне как ще се действа и на какво ще се наблегне е решение на ръководството. Но след като е направен този сериозен ход, значи намеренията и за в бъдеще са сериозни", каза Димитров.

На въпрос какво трябва да направи клубът във Втора лига, който опитваше да вземе емблемата на ЦСКА, Димитров отговори: 

"Специално тези от ръководството да си събират парцалките и половината да отиват в Разград, а другата половина - на "Герена". Там да им намерят работа - кой ще е метач, кой ще къса билетчета, ще им намерят все нещичко. Съществуването им винаги е било безпредметно. Просто някой имаше криви илюзии", заяви Димитров.

Относно първенството и отбора на ЦСКА пък специалистът сподели:

"Нека да се даде още време на отбора, рано е да се коментира представянето на ЦСКА в първенството. На всеки му се иска всичко да е станало още вчера. Но реалностите в живота са малко по-различни. Има добри футболисти. Ако треньорът наистина знае какво да прави нещата ще си дойдат на мястото".

"Определено Мауридес е класа, а и другите летни попълнения загатват за такава. Явно скаутското звено работи добре. Десподов, ако не го хване грандоманията, което на тези години е много рисково, ще играе голям футбол. Истински голям футбол", коментира още Димитров.