Берое и ЦСКА врътнаха реми 1:1 в Стара Загора, в среща от 13-ия кръг на Първа лига.

Гостите могат да съжаляват много за изпуснатата победа, тъй като малко след началото на второто полувреме Мауридес изпусна дузпа и така лиши тима си от заслужена преднина и евентуално успех.

Тиаго иначе откри за "червените" в 27-ата минута, а Камбуров бе точен за домакините осем минути по-късно.

След този мач ЦСКА е 3-и в класирането с актив от 28 точки, докато заралии са 4-и в класирането с 23 токчи.


Срещата започна добре за Берое и още в 4-ата минута Вандерсон направи голям пропуск пред вратата на ЦСКА и не успя да вкара топката в мрежата от добра позиция, след като Черниаускас се намеси.

Последваха равностойни минути, но в 22-ата минута Берое получи правото да изпълни фаул от нелоша позиция. Иван Минчев отправи удар от него, но топката премина над напречната греда.

Минута след това Райнов стреля по посока вратата на противниковия тим, но в крайна сметка топката премина покрай страничната греда. 

ЦСКА обаче успя да матира уверените домакини и в 27-ата минута Тиаго се измъкна от отбраната на заралии, направи добър спринт, и в крайна сметка матира противниковия страж.

Берое обаче отговори подобаващо и в 35-ата минута изравни резултата. Камбуров засече топката след центриране на Минчев и в крайна сметка успя да възстанови статуквото. 

До почивката нямаше повече попадения пред двете врати. 

Второто полувреме започна отлично за ЦСКА и в 52-ата минута Бандаловски фаулира Жоржиньо в наказателното поле и гостите получиха правото да изпълнят дузпа. Зад топката застана Мауридес, който стреля изключително слабо и Перниш улови топката.

В следващите минути битката се водеше в средата на терена, като и двата тима не рискуваха излишно.

В 80-ата минута Цветков можеше да направи обрата в срещата пълен, но неговият страхотен удар принуди Черниаускас да прави страхотно спасяване и да вади топката в корнер.

Няколко минути след това Мауридес можеше да се реабилитира, но от добра позиция прати топката в аут. 

БЕРОЕ - ЦСКА 1:1
0:1 Тиаго 27
1:1 Камбуров 35

Берое: Перниш, Хаджиев, Бандаловски, Цветков, Бригидо, Ангелов, Райнов (69 - Желев), Василев, Вандерсон (77 - Мешка), Минчев (63 - Гаджев), Камбуров

ЦСКА: Черниаускас, Бодуров, Чорбаджийски, Секулич (46 - Лясков), Перейра, Тиаго, Бикел, Пинто, Жоржиньо, Соу (75 - Джеси), Десподов (47 - Мауридес)