ЦСКА постигна ценен успех с 1:0 като гост на Локомотив Пловдив и прекъсна колебливите си резултати в мачовете извън “Българска армия”. Хората на Нестор Ел Маестро изиграха много стабилен мач и имаха доста положения да регистрират и по-изразителна победа. Все пак перфектното изпълнение на свободен удар на Кирил Десподов в 57-та минута беше достатъчно за трите точки. 

С тях ЦСКА се изкачи до второто място в класирането с 32 точки, колкото има и лидерът Лудогорец. Левски е трети с 31. Конкурентите на “червените” обаче са с мач по-малко. Локомотив Пловдив запази шестата си позиция с 20 точки, с 2 повече от Етър и Черно море. 

Нестор Ел Маестро бе заложил на много различен състав в сравнение с предишните мачове на тима, като направи впечатление, че “червените” излязоха с шестима българи - Манолев, Чорбаджийски, Бодуров, Антов, Малинов и Десподов. 

ЦСКА контролираше събитията през първото полувреме, като не позволи на “смърфовете” да създадат нищо една чиста ситуация пред вратата на Черниаускас. За сметка на това “червените” имаха няколко изгодни ситуации за гол, но или последното докосване на футболистите на Нестор Ел Маестро изневеряваше, или Мартин Луков се намесваше с хубави спасявания. 

Първият голям шанс за ЦСКА бе пропуснат от Мауридес в 21-та минута. Станислав Манолев центрира много добре от дясното крило, а бразилецът успя да надскочи Димитър Везалов, но стреля покрай гредата. Освен всичко други главният рефер видя нарушение в атака на Мауридес. 

Добрите изяви на “червените” продължиха, но в следващите минути Антов и Мауридес не успяха да нанесат точни удари. Това все пак направи Манолев в 37-та минута, когато насочи много технично топката под гредата, но Мартин Луков показа невероятен рефлекс. 

Втората част започна отново силно за ЦСКА, но Жоржиньо стреля покрай гредата, след като получи хубав пас от Мауридес. Локомотив също погледна към противниковата врата и в 48-та минута Анте Аралица стреля по диагонала от малък ъгъл. Черниаускас обаче отрази. Малко след това влезлият минути по-рано Бирсент Карагерен се оказа на върха при една бърза контраатака, но не успя да улучи гредата. 

Така се стигна до 57-та минута, когато Кирил Десподов вкара страхотен гол за 1:0. Крилото на ЦСКА изпълни по перфектен начин свободен удар от около 25 метра и с помощта на страничната греда не остави никакви шансове на Луков - 1:0. Това бе 6-ти гол на Десподов в първенството от началото на сезона, с което се изравни с Мауридес при най-резултатните “червени” футболисти. 

До края на срещата ЦСКА контролираше играта, докато домакините се опитаха да изравнят при няколко изсипани топки в наказателното поле на противника. В 86-та минута ЦСКА можеше да реши всичко, след като Али Соу изскочи сам срещу Мартин Луков, но опита да прехвърли вратаря. Изпълнението на нападателя бе доста нескопосано, още повече, че близо до него бе и Кирил Десподов, който щеше да бъде оставен на празна врата. 

Локомотив Пловдив - ЦСКА 0:1

0:1 Кирил Десподов 57’

Локомотив Пловдив: Луков, Петрович, Везалов, Езе, Томашевич,  Банович, Умарбаев (64 - Ожболт), Илиев, Буна (79 - Райков), Аралица, Посинкович (53 - Карагерен)

ЦСКА: Черниаускас, Манолев, Чорбаджийски, Бодуров, Жеферсон, Пинто (85 - Бикел), Малинов, Антов, Десподов (90 - Секулич), Жоржиньо, Мауридес (82 - Соу)