ЦСКА - Лудогорец, дерби на 18-ия кръг на Първа лига. Стадион "Българска армия", 17.30 часа.


Вероятни състави: 

ЦСКА: Черниаускас, Бодуров, Чорбаджийски, Манолев, Жеферсон, Пинто, Малинов, Джеси, Жоржиньо, Десподов, Мауридес

Лудогорец: Ренан, Моци, Натанаел, Недялков, Сисиньо, Дяков, Кампаняро, Марселиньо, Вандерсон, Лукоки, Кешерю


 

Прогноза на Gol.bg:

ЦСКА посреща Лудогорец днес на "Армията" в мач, който постепенно се превърна в нещо повече от спортно съперничество. Враждата между двата клуба се разгаря от години и става все по-голяма, като далеч надхвърля рамките на игралното поле.

Сблъсъкът на "Армията" може да се окаже определящ в битката за титлата. Успех на червените би ги приближил на три точки до лидера и ще върне интригата в шампионата. Друг развой на срещата обаче ще наклони много сериозно везните в полза на разградчани, които ще си капарират осмата поредна титла, ако спечелят тази вечер на "Армията".

Залогът в този двубой обаче не е само чистата битка на терена. Това съперничество отдавна излезе извън спортните граници и се пренесе на други нива. И на малките деца е известно по какъв начин се хвърля Лудогорец в сблъсъците с армейците. 

ЦСКА така и не е побеждавал Лудогорец в шампионатен мач в София в изминалите 10 сблъсъка - 9 на "Армията" и един на "Васил Левски". Ел Маестро пък ще е седмият треньор, който ще опита да прекъсне безпрецедентната антирекордна серия на червените.

Един срещу друг застават отборът с най-добрата защита и този с най-доброто нападение. ЦСКА е с най-стабилната отбрана с допуснати едва 6 попадения във вратата си до момента. Лудогорец пък притежава най-доброто нападение, което има 37 гола на сметката си. През първия полусезон срещата в Разград приключи с успех на домакините с 1:0.

Нестор Ел Маестро няма проблеми с окомплектоване на състава. Кирил Десподов бе под въпрос. Той бе с подут глезен след срещата със Славия. Въпреки това обаче националът ще започне от първата минута.

Навярно червените ще започнат с Черниаускас на вратата и Манолев, Чорбаджийски, Бодуров и Жеферсон в отбрана. Малинов и Пинто ще бъдат дефанзивните полузащитници, а Десподов и Жоржиньо ще започнат на двете крила. Мауридес ще води атаката, а зад гърба му ще започне Джеси.

Наставникът на гостите Антони Здравков направи някои ротации в състава си в срещите с Байер Леверкузен и Витоша Бистрица. Днес обаче той ще хвърли оптималния си състав. Ренан ще бъде под рамката, а Сисиньо, Моци, Недялков и Натанаел ще са отзад. Кампаняро и Дяков ще са опорни халфове, а Марселиньо ще е в ролята на плеймейкър. Лукоки и Вандерсон ще действат по двете крила, а на върха на атаката ще бъде Кешерю.

И двата отбора разполагат с висока за родните стандарти класа, а сблъсъците между тях винаги са трудни за прогнозиране. Все пак смятаме, че ЦСКА ще отговори подобаващо след сензационното поражение от Славия и ще постигне победа, която ще върне интригата за титлата.


Резултат: ЦСКА - Лудогорец 2:1