ЦСКА – Ботев Пловдив, мач от 20-ия кръг на Първа лига, ст.: "Българска армия", София, начало: 17.30 часа

Вероятни състави: 

ЦСКА: Черниаускас; Манолев, Чорбаджийски, Бодуров, Жеферсон; Малинов, Р. Пинто; Десподов, Тиаго, Е. Джеси; Мауридес
Треньор: Нестор Ел Маестро

Ботев: Кайзер; Филипов, К. Димитров, Й. Минев, Джонатан; С. Юсеин, Балтанов; Неделев, А. Вутов, Г. Афонсо; С. Петков
Треньор: Николай Киров

Прогноза на Gol.bg:

ЦСКА няма право на грешка срещу Ботев Пловдив, ако иска да запази шансове да се бори с Лудогорец за титлата. Треньорът на "червените" Нестор Ел Маестро няма кадрови проблеми. Енрике и Еванрдо обаче остават извън групата заради голяма бройка футболисти с паспорти извън ЕС. 

Наставникът на "канарчетата" Николай Киров е на другия полюс. Защитникът Димитър Пиргов е наказан, а контузии са Радослав Терзиев и Ничев. Това накара спеца да вземе 4-ма юноши в групата, а на пейката ще има само двама полеви играчи. Йордан Минев, който ще изиграе последен мач за Ботев, ще бъде централен бранител, Серкан Юсеин пък ще стисне зъби и ще излезе титуляр.

Пловдивчани се намират в добра форма. Отборът е в серия от 3 поредни победи – 4:1 над Берое, 2:0 над Локомотив Пловдив и 3:0 над Витоша Бистрица с хеттрик на Тодор Неделев. От своя страна ЦСКА ще направи 6-и опит да победи отбор от Топ 5 в класирането. Дотук в сблъсъците с Лудогорец, Левски, Ботев и Берое армейците имат 3 равенства и 2 загуби при 2:4 голова разлика.

По-рано през сезона двата отбора не иси вкараха в Пловдив, а в последните 5 сблъсъка помежду им на "Армията" ЦСКА има 2 успеха и 3 равенства. Ботев не е печелил в Борисовата градина през новия век и нашата прогноза, е че няма да успее и днес.

Прогноза: ЦСКА – Ботев 2:0