Галерия

ЦСКА официално представи проекта за новия стадион, който планира да построи.

Идеята на Гриша Ганчев е "Българска армия" да бъде изцяло обновен и капацитетът да е за над 25 хиляди души. Също така се очаква лекоатлетическа писта пред секторите "Б", "В" и "Г" да бъде премахната.

Ето какво съобщиха от клуба:

Армейци,

основните акционери в клуба Гриша Ганчев и Юлиан Инджов започнаха разглеждането на проектите за нов модерен стадион. В четвъртък две фирми презентираха пред тях своите концепции за бъдещето съоръжение на ЦСКА. Това са фирма "Вамос" с архитект Георги Савов (снимки 1 и 2) и фирма "Design Initiatives" с ръководител на екипа архитект Владо Вълков (снимки 3 и 4). Те запознаха собствениците на клуба с архитектурните планове и строителните решения. В момента мащабният проект е на ниво "предпроектно проучване". Предстоят нелеки процедури в бъдеще освен по избора и одобрението на офертите, така и най-вече по съгласуване и сериозна съвместни работа с държавата и Столична община.

С разрешението на авторите и по желание на Гриша Ганчев и Юлиан Инджов, предоставяме постъпилите на този етап предложения на вниманието на многобройните червени привърженици. Идната седмица предстои разглеждането на още един проект от трета фирма.

Четете всичко по темата тук