Ангел Лясков се очертава да е левият бек на ЦСКА във вечното дерби утре, пише "Тема спорт". Този вариант изглежда най-вероятен, след като Жанио Бикел беше изгонен срещу Ботев Пд за купата и е наказан за един мач. Отляво в защита срещу канарчетата действаше Стойчо Атанасов, но бургазлията едва ли ще стартира и в мач №1 у нас.

Пред Любо има и 3-та опция за позицията - Жеферсон. Бразилецът обаче е с най-малки шансове да играе. За да попадне в групата, извън 18-те трябва да остане Енрике или Евандро заради поспортите извън ЕС. Подобен ход обаче може да ореже офанзивните козове от пейката. Единственият по-опитен нападател като резерва ще е Джеси, който обаче позагуби доверието на Любо в последно време, а и му липсва игрова практика. 

Вижте класирането в Първа лига

При тази ситуация много вероятно е Лясков да бъде ляв бек, а Енрике да стартира пред него като крило. При такава конфигурация Евандро ще остане резерва и ще е опция от пейката както като крило, така и за върха на атаката. 

Извън 11-те за дербито ще остане Чорбаджийски, който игра много слабо срещу Ботев Пд. ЦСКА неизменно инкасира попадение в последните 5 мача, в които Чорбаджийски стартира.