Президентът на ФИФА Джани Инфантино изпрати съболезнователен адрес до колегата си Борислав Михайлов по повод кончината на големия български футболист Красимир Безински.

Ето какво се казва в писмото на ръководителя на световната футболна централа, публикувано на сайта на БФС:

"Уважаеми г-н президент, 

Бих желал да изразя искрените си и сърдечни съболезнования по повод смъртта на Красимир Безински. Думите в този тежък момент са прекалено слаби, за да изразят тъгата, която изпитваме от тази загуба.

По време на състезателната си кариера Красимир Безински натрупа над 20 мача за България в периода 1980 - 1993 г. На клубно ниво ще бъде запомнен с дългогодишните си изяви за ЦСКА, с който спечели пет шампионски титли, шест Купи на България и три Купи на Съветската армия.

Той завинаги ще остане в сърцата на запалянковците като част от едно от най-славните поколения на ЦСКА, а поведението му на терена и извън него няма да бъде забравено. 

От името на международното футболно семейство бих желал да изкажа дълбоки съболезнования към Българския футболен съюз и към близките, приятелите и роднините на Красимир. Всички вие сте в нашите мисли. 

Надявам се думите ми да ви помогнат в този истински труден момент."