Втори пореден треньор на ЦСКА ще дебютира на "Тича" само в рамките на около 3 месеца. 

След като Любо Пенев стартира от Варна втория дял от първенството и третия си престой като наставник на червените (0:2), днес от 17:30 часа идва ред и на Добри Митов. Досега благоевградчанинът е водил като старши треньор при мъжете единствено Беласица Петрич - през сезон 2008/09 г. 

Митов не може да разчита на "Тича" на наказания Евандро. Останалите футболисти са здрави. В групата ще попадне Жеферсон, който ще заеме третата квота извън ЕС за сметка на Евандро. 

Възможно е бразилският бранител да стартира като титуляр. Новият треньор най-вероятно ще направи няколко промени в състава. 

Под рамката ще се завърне Черниаускас, след като Стипица получи шанс при визитата на Ботеб Пд в миналия кръг. Дясното крило Жоржиньо пък отново ще попадне групата, след като изобщо не пътува за Коматево. Възможно е тактическата постройка на ЦСКА да бъде променена на 4-2-3-1, след като досега Любо Пенев използваше 4-1-4-1.

С по 8 картона висят халфовете Пинто и Малинов и при нов те ще бъдат наказани за 2 мача - с Лудогорец на "Армията" на 11 май и с Берое в Стара Загора.

Черно море пък ще опита да постигне втора домакинска победа срещу червените тази пролет. Илиан Илиев не може да разчита на доста играчи. Наказан за 2 срещи е халфът Патрик Андраде. Аут заради контузии пък са Цветомир Панов, Георги Божилов и Емил Янчев, а по треньорско решение в списъка не попадна Жоаким Балми.

Основната дилема пред Илиев е кой да боди атаката - таранът Радослав Василев или по-раздвиженият Жоржиньо. Бразилецът беше предпочетен в предишния двубой между двата тима. На старта на пролетния дял на върха на атаката пък бе Василев.

Основният стремеж на моряците ще е да затворят фланговете и пространствата на червените. В последния кръг варненци впечатлиха с представянето си, след като биха Лудогорец с 2:1 на "Тича.