Жеферсон ще излезе като титуляр за ЦСКА в решаващия мач с Лудогорец в събота. Бразилецът ще действа на коронната си позиция като ляв краен защитник, пише "Тема спорт". Това означава, че един от сънародниците му Енрике и Евандро ще отпадне от групата за двубоя. Другият е Али Coy, но той е сигурен титуляр на върха на атаката, след като се превърна в най-резултатния играч на ЦСКА през този сезон. Все още не е ясно кой измежду Енрике и Евандро ще отпадне от групата за мача с Лудогорец, като това ще се реши в последния момент.

Вижте класирането в Първа лига 

Жеферсон бе титуляр в два от трите шампионатни мача между разградчани и армейците през този сезон, като пропусна само първата среща в Разград в началото на сезона, която ЦСКА загуби с 0:1, а като ляв краен защитник действаше Ангел Лясков. Треньорският щаб на червените възнамерява да се довери на по-големия опит на бразилеца, въпреки че той не е в оптимална форма и е играл твърде малко през пролетта заради лечение на контузия и ограничението за чужденците извън ЕС. Жеферсон бе сред 11-те при 1:1 с Лудогорец на "Армията" през декември, както и при 0:0 в Разград в началото на април.

Най-вероятно Малинов ще замени наказания Тиаго на позицията зад нападателя, а Пинто и Антов ще оформят двойката дефанзивни халфове. Подобна конфигурация ще означава, че Бикел ще остане на пейката като опция за средата на терена. Не е изключено обаче треньорският щаб на ЦСКА, в който решаващата дума има Люпко Петрович, да предпочете по-големия опит на Бикел вместо варианта с Валентин Антов. За десния фланг на червената атака за място в състава ще спорят Жоржиньо и Джеси. Ганаецът бе титуляр при победата на "Тича", като отбеляза втория гол за червените. Сега обаче по-вероятно е да стартира Жоржиньо. Партньор на Бодуров в центъра на отбраната пък отново ще бъде Божидар Чорбаджийски, а Томаш ще остане на пейката.