Новият треньорски щаб на ЦСКА е наблегнал сериозно върху статичните положения в заниманията през седмицата. Стандартните ситуации се превърнаха в ахилесова пета за армейците през пролетта. Те така и не са вкарали гол след изпълнение на корнер, въпреки че имаха над 80 такива ситуации в мачовете си през 2019-а.

Тимът е тренирал доста ъглови удари, но не само в атака, а и в защита. Точно след корнер падна решителният трети гол на Ботев на "Армията", който изпрати канарчетата на полуфинал за купата. В онзи момент пловдивчани бяха с 9 играчи срещу 11, но въпреки това елиминираха ЦСКА. От друга страна, Лудогорец използва ефективно ъгловите си удари, особено в последно време. Специално внимание е обърнато на Драгош Григоре, пише "Тема спорт".

Вижте класирането в Първа лига 

Румънецът се разписа във всеки от последните 3 мача на тима, като два от случаите бяха именно след корнери. Григоре реализира с глава в добавеното време за 1:1 с Берое. Преди това се разписа и срещу Черно море (1:2) с глава, както и срещу Ботев от дузпа (3:0). Така защитниците на ЦСКА ще имат повишено внимание към включванията на румънеца. Централният бранител има цели 4 гола в 9 мача през пролетта (вкара и на Септември от дузпа), което го прави... най-резултатният играч на Лудогорец през втория дял! Топреализаторът Кешеру има само 3.