На 99% е сигурно, че Люпко Петрович ще е начело на ЦСКА в евротурнирите. Това е основното желание и приоритет на ръководството. Шефовете на "Армията" искат да привлекат още един треньор в щаба, който да води заниманията, а задължително условие пред този наставник е да се съгласи да бъде в екип с Люпко.
 
На практика сърбинът ще е незаобиколим фактор в щаба. В ЦСКА тази година са предпочели да не правят експерименти с назначението, а да заложат на изпитания специалист в евротурнирите. Петрович извежда Цървена звезда до КЕШ през 1991 г., а записа и успешни международни участия начело на Левскии Литекс. Много малка е вероятността ЦСКА да се насочи към опитен специалист, а Петрович да е само консултант на ръководството.
 
Факт е, че армейците са преговаряли със Стамен Белчев, който е получил предложение именно да води тренировъчния процес, но старши на практика да е Люпко. Хасковлията обаче е отклонил офертата, като не е искал да бъде асистент на Петрович. От ЦСКА са изразили съжаление пред Белчев, че са се разделили с него преди година. Това обаче не е променило позицията на Стамен и той ще продължи работата си в Арда, с който спечели промоция в елита.
 
Така на "Армията" са се насочили към друг треньор. Почти сигурно ще се привлече млад български наставник. Завъртя се името на Христо Янев, който беше начело на ЦСКА от лятото на 2015 г. до август 2016 г. и след това през май 2018 г., за да довърши сезона след напускането на Белчев. 
 
Червените ще стартират евроучастието си от първия кръг на Лига Европа. Жребият е на 19 юни (сряда), а двубоите са на 11 и 18 юли (четвъртък). Сред най-тежките възможни съперници са румънският Университатя Крайова и унгарските Дебрецен и Хонвед. Преди година армейците пробиха до 3-я кръг на Лига Европа, където бяха спрени от ФК Копенхаген със съдийска помощ и в двете срещи.
 
Червените стартират подготовка на 9 юни (неделя), но се очаква още преди това ЦСКА да обяви кой ще води отбора през следващия сезон.