ЦСКА далеч не е приключил със селекцията, а продължава усилени преговори с потенциални нови попълнения. “Армейците” ще вземат поне още трима нови. Клубът вече подписа с 4-ма - левият бек Петър Занев, офанзивните халфове Диего Фабрини и Денис Давидов и централният нападател Тони Уот.

“Червените” обаче искат да се подсилят още с вратар, защитник и халф. За полузащитата се преговаря с доста опитен футолист с над 100 мача в Серия “А”. Ако той приеме офертата на ЦСКА, на практика ще се превърне в най-големия летен удар. Завъртя се името и на ганайския опорен халф Брайт Аделе, който има договор до 30 юни с втородивизионния италиански Асколи.

“Армейците” търсят и втори вратар за резерва на Черниаускас, пише "Тема спорт". Клубът се раздели със Стипица, а същото ще се случи и с Георги Китанов, който бе преотстъпен в Черно море. Опция за поста под рамката е вратарят на Литекс Петър Петров. Той изнесе силен сезон във Втора лига, като игра без смяна във всички 30 мача и допусна 26 гола. Специалисти дават висока оценка на неговото представяне. Петров е на 20 години, като има 31 мача за Литекс във втория ешелон и един за дубъла на ЦСКА. На “Армията” в момента разполагат с Черниаускас и юношата Слави Петров. Той изкара зимната подготовка с “червените” и пази в някои от контролите в Испания, след което се завърна в Ловеч.

В ЦСКА искат да привлекат  и още един защитник, който да може да играе в центъра на отбраната и отдясно. За поста се преговаря с българин и чужденец. В Борисовата гранида не надяват да уредят поне още един нов до началото на подготовката на 9 юни.