Старши треньорът на ЦСКА Добромир Митов заяви, че има доста забележки към играта на отбора при победата с 3:0 над Локомотив ГО в първата контрола, но вярва, че "червените" ще бъдат в оптимална форма за важните мачове в Европа и за първенството. 

"Доволен съм от резултата, но имам доста забележки относно играта, има натрупана умора у футболистите. Трябва да бъдем в най-добро състояние, когато дойдат мачовете в Лига Европа и за първенството. Предстои лагер в Австрия, там ще наблегнем на игровата подготовка. Трябва ни време, за да се сработи колективът.Доволен съм от старанието и желанието на всички. Ще се опитваме да подобряваме нивото", коментира Митов пред репортери след мача в Тетевен.

Треньорът е доволен от съвместната си работа с консултантите Люпко Петрович и Димитър Пенев. 

"Сработката с Петрович и Пенев върви перфектно. Няма по-успели на Балканския полуостров от Люпко Петрович и Димитър Пенев. Двамата са светила", каза още Митов.

Той разкри, че в клуба вече имат информация за потенциалните съперници в първия квалификационен кръг на Лига Европа. ЦСКА ще научи съперникът си на жребия по-късно днес.

"Който и да ни се падне на жребия за Лига Европа, сме длъжни да го преодолеем. Вече имаме предварителна информация за всеки от потенциалните съперници. Дано да влезем в групите на турнира", каза Митов.

Капитанът Николай Бодуров не взе участие в днешната контрола, макар че е възстановен от контузията, заради която пропусна последните мачове през миналия сезон.

"Бодуров се възстанови от тежката контузия, която имаше, тренира на пълни обороти. Вчера получи лека болка в бедрото и решихме да го съхраним", коментира още Добромир Митов.