"Нека Стойчо Младенов да ме съди, аз казвам истината!" Така легендата Петър Жеков застана зад думите си по адрес на Екзекутора на Ливърпул, който според него е сред виновниците за фалита на ЦСКА.

Голмайстор №1 в историята твърди, че Младенов се е предложил за треньор на "червените" през тази зима, а по време на предишния си престой на "Армията" е уредил с огромни заплати съпругата си Дарина и сина си Стойчо-младши.

"За всичко това си има документи, които се пазят - потвърди Жеков. - Аз и Димитър Якимов уволнихме Стойчо Младенов, тогава бяхме в Надзорния съвет. Това, че сега се е натискал отново за треньор на ЦСКА, го знам лично от Гриша Ганчев. И то го каза не само на мен, бяхме 10-12 човека. Питайте го него дали не е вярно. Питайте и Петър Манджуков дали лъжа за парите. Ако иска, Стойчо да ме съди, много ме е страх, няма да мога да спя. Само да не му хвръкне главичката, защото много хора му се канят. Защото той ако трябва да връща парите, които е откраднал, цял живот няма да му стигне. Стойчо е най-големият мошеник сред треньорите на ЦСКА в цялата история, никой не е взел толкова пари като него. Заради него и Александър Томов-Лупи клубът фалира. Двамата откраднаха 13 млн. лева, осигурени от Манджуков. Десет от тях бяха за дълговете към НАП, останалите за заплати и лагер на отбора."

Жеков се изсмя на твърденията, че Стойчо Младенов е спасил живота му, пише „България днес“. Оказва се, че легендата е претърпял рутинна операция, която е струвала скромните 1500 лева. 

„Не бях влизал в болница от времето на соца - разказва Жеков. - Оказа се, че имам проблем с дебелото черво. Трябваше да се отреже част от него и това е, нищо сериозно. Бях приготвил 300 лева за професора и не знаех, че ще трябват още. Тогава се обадих в ЦСКА и Кирчо Администратора донесе останалите пари, които после ми удържаха от заплатата. Тя беше чисто 2000 лева и я получавах от време на време. Глупости на търкалета са, че Стойчо ми е спасил живота. Каква животоспасяваща операция? След шест месеца вече не си личеше, че са ме рязали."

"Излишно е повече да коментираме. Аз си работя в Кайсар в Казахстан, шампионатът си върви. Всеки може да си говори каквото си иска", заяви самият Младенов.