През зимния трансферен прозорец в ЦСКА постъпват оферти от Турция, Холандия, Англия и Америка. Всички с до­питване за един играч - Едвин Джеси. "Тогава ЦСКА искаше да ме задържи", споделя Джеси пред bTV, цитиран от "Тема спорт". Нещата за играча се променят след треньор­ската рокада при червените. След пристигането на Любо­слав Пенев той самият реша­ва, че е време за нещо ново.

"Трансферът беше много важен за мен. Бях много неща­стен преди няколко месеца. Първата част на сезона, кога­то бяхме с Нестор Ел Мае­стро, беше сполучлива. Той знаеше как да се отнася с мен, за да съм мотивиран. Отно­шението е много важно, а той се държеше много добре. Но през втория полусезон, ко­гато дойде господин Пенев, нещата се промениха нега­тивно. Не усещах, че съм ва­жен или ценен за отбора. Ми­сля, че това беше основната причина да реша, че е време за промяна", каза още футбо­листът, който през миналия сезон изигра 22 мача, в които вкара 4 гола.

"Всеки можеше да види, че съм някакво бледо подобие на себе си. Не бях щастлив. Ща­стието е най-важно за мен. Ако съм радостен, се представям страхотно и на тере­на. Аз също усещах, че не съм на себе си, нещо ми става. Близките ми го виждаха, мом­четата в съблекалнята го виждаха. Чувствах, че е вре­ме да поема по нов път", до­бави той.

Преди няколко дни ЦСКА обяви, че Джеси ще играе под наем в МЛС на САЩ, където ще носи екипа на ФК Далас. Там той се чувства добре, тъй като е заедно със семей­ството си, което не беше в България.

Роденият в Амстердам ганаец вижда, че отвъд Океана футболът се развива, но ЦСКА има едно голямо пре­димство пред новия му клуб -феновете и успехите. "Тук, във ФК Далас, нещата са мал­ко по-развити откъм организация и инфраструктура. ЦСКА се развива, въпреки че е минал през труден период преди няколко години, но със сигурност расте все повече. От друга страна, ЦСКА има по-славна история. Все още не знам феновете тук как са, но едва ли могат да надминат сектор Г", категоричен е Дже­си. Материалът за него за­вършва с клип, в който ганаецът пее една от популярни­те песни на армейската агитка.