Галерия

ЦСКА започна новото първенство с фалстарт, след като не успя да победи Етър Велико Търново на стадион "Българска армия". Двата отбора сътвориха истинско зрелище в София, което завърши 2:2.

Гостите на два пъти изоставаха в резултата, но успяваха да изравнят чрез Даниел Младенов. Още в 4-ата минута Али Соу откри от дузпа. Тя беше отсъдена за нарушение на Александър Дюлгеров срещу опитния Петър Занев. В 57-ата минута Даниел Младенов изравни, възползвайки се от грешка на Тиаго Родригес, който тръгна да финтира в наказателното поле на Витаутас Черниаускас.

Вижте мача в снимки

В 73-ата минута младият Митко Митков отново даде преднина на "червените". 18-годишният талант се разписа с фамозно изпълнение малко, след като се появи в игра на мястото на Греъм Кери. Гостите обаче не бяха казали последната си дума и 5 минути по-късно Младенов оформи крайния резултат. Той беше точен с глава след центриране като по учебник на Иван Стоянов. 


Срещата започна с мило тържество и награждаване на рождения Димитър Пенев, който днес навърши 74 години. И армейците се понесоха в атаки, а още в 4-ата минута откриха резултата чрез точтно изпълнена дузпа от Али Соу. Тя беше отсъдена заради фаул на Александър Дюлгеров срещу Петър Занев.

В 13-ата минута етърци загатнаха, че ще търсят нещо повече и имаха шанс, но Даниел Младенов не сполучи. Само след пет минути пред Али Соу също се откри шанс, който обаче не беше завършен. Последното напрежение за виолетовата врата за първата част беше в 37-ата минута при свободен удар за ЦСКА. Кери центрира в наказателното поле, Соу се размина с топката, а бранител на Етър изби в корнер.

В 57-ата минута Етър изравни чрез Младенов, който отне топката от Тиаго пред наказателното поле. Тиаго се опита технично да изнесе топката, а Йордан Апостолов го затвори. Младенов премина през Бодуров и Чорбаджийски и вкара за 1:1. В 63-ата минута Чорбаджийски уцели страничната греда след меле при корнер, като нисичкият вратар на гостите беше затиснат някъде сред хората. Още една възможност имаше пред армейците десет минути по-късно, като този път Иванов спаси и Здравко Илиев душмански прати топката в корнер.

В 74-ата минута 18-годишната резерва Митко Митков наказа вратаря на Етър с чудесен изстрел от 25 метра и изведе домакините напред- 2:1. Но само 4 минути по-късно Даниел Младенов и Иван Стоянов сътвориха не по-малък шедьовър. Макар и без да се затичва, от своята половина Стоянов даде чудесен фалцов пас на главата на Младенов. Кюстендилецът само подложи челото и по диагонала забоде топката в долния ляв ъгъл на вратата на ЦСКА.

В последните 10 минути армейците опитаха някакъв натиск, но отново стихийно. Минута преди края на редовното време десният бек Здравко Илиев се включи по дясното крило и можеше дори да вкара, но стреля като бек високо в аут и пропусна шанс да направи пълен обрат.

ЦСКА - Етър 2:2

Голмайстори: 1:0 Али Соу 4-дузпа, 1:1 Даниел Младенов 57, 2:1 Митко Митков 74, 2:2 Даниел Младенов 78

ЦСКА: Витаутас Черняускас, Стойчо Атанасов, Божидар Чорбаджийски, Николай Бодуров, Петър Занев, Тиаго Родригеш, Диего Фабрини (60- Денис Давидов), Рубен Пинто, Греъм Кери (69- Митко Митков), Евандро (76- Жанио Бикел), Али Соу

Етър: Христо Иванов, Здравко Илиев, Артьом Артюнин, Александър Дюлгеров, Крум Стоянов, Румен Руменов (90+1- Яни Пехливанов), Светослав Ковачев (71- Иван Стоянов), Даниел Младенов (88- Дино Мартинович), Флорант Боджадж, Красимир Станоев, Йордан Апостолов

София, ст.: "Българска армия", 4000 зрители
Съдия: Стефан Апостолов (Симитли)
Жълти картони: Рубен Пинто (ЦСКА), Здравко Илиев, Йордан Апостолов (Етър)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=45d0757ab4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>