Казусът с активите и емблемата на фалиралото дружество "ПФК ЦСКА" АД отново е на дневен ред. С решение на Върховния касационен съд земи край морето, които бяха включени в списъка с активите, ще бъдат извадени, тъй като са собственост на фирма "Камеко" АД.

Въпреки това те фигурират в активите на дружеството. Според търговския закон щателна проверка на собствеността на всеки актив трябва да направи синдикът - в случая Дора Милева.

"Не мога да коментирам актовете на Върховния съд. Не мога да кажа дали има основания за анулиране на търга", заяви Милева пред bTV.

"Неколкократно сме алармирали и синдика, и съда за този проблем. Виждахме, че има решение на предишни инстанции, че имотът се присъжда на третото лице. Въпреки това, знаете, резултатът беше - "до 11 октомври платете парите". И ние го направихме", каза пък адвокатът на клуба Станислав Трендафилов, също пред bTV.

Оттук нататък казусът "търг за емблемата" се връща в търговското отделение на Софийски градски съд, чийто състав ще реши как да се процедира.

"Въпрос на тълкуване на закона е. Оттук нататък вариантът е разваляне на търга и провеждане на нов или пък изваждане на този имот и приспадане на стойността му. Решението е на съда", допълни адвокатът.

В зависимост от решението на съда от ЦСКА имат законовия механизъм да обжалват. Официален краен срок за произнасянето на съда няма.