Бившият капитан на ЦСКА Валентин Илиев коментира двубоите на "армейците" в Лига Европа срещу Зоря. Специалистът, който доскоро беше асистент в Университатя (Крайова), говори и за цялостното състояние на българския футбол.

"Нормално да е има горчивина след отпадането, бяха по-добрият отбор. Смятам, че Зоря бяха преодолим отбор. Мисля, че Осиек беше по-добър отбор от Зоря. Отстрани е лесно да се коментира мача, факт е, че момчетата дадоха всичко от себе си, но не успяха да преодолеят един противник, който беше под тяхната класа."

"На нас може да ни се иска отборът да играе офанзивно, но не знаем какви са били указанията на треньора. Не бих искал да се впускам в крайни коментари, а и не е много коректно спрямо колегите. Да, като фен бих отговорил, че на мен би ми се искало да играят по-офанзивно, но сме далеч от кухнята. Не знаем каква е била целта за двата мача и какви са били треньорските указания."

"С болка ще кажа, че румънският футбол е пред нашия във всяко отношение. При нас се губи нишката между U19 и мъжкия футбол. В Румъния се инвестира страшно много в стадиони, терени. В Крайова има стадиона за 30 000 души, ултра модерен, който може да приеме полуфинал в евротурнирите", добави Илиев.

"В Лудогорец всеки знае мястото си в клуба - подредили са си много добре къщичката. Начинът им на работа е правилен, тази работа дава резултати. Нямам нищо против да се взимат чужденци, но понеже съм бил в чужбина, знам какви са изискванията. За да играеш там, трябва да си 2-3 класи над местните футболисти. В Русия ако след 4-5 добри мача направиш един слаб, не искат да говорят с теб. Ние тук прекалено голямо внимание обръщаме на чужденците спрямо българите. За мен Клаудиу Кешерю е много класен футболист, Марселиньо също. Ако има чужденци, нека бъдат минимум на това ниво."

"Стойчо Младенов, когато дойде в ЦСКА за втори път (2007/2008), искаше от мен едни килограми. Струваше ми много, но исках да играя и успях. По-късно си дадох сметка колко прав е бил и как това ми е било от полза. За да си добър в нещо, трябва да си готов да работиш при всякакви условия, без да търсиш оправдания. Натоварванията на тренировките в Русия и Украйна са много по-тежки спрямо тези в България", каза Вальо Илиев в "Студио Дерби".