Ръководството на ЦСКА е направило сериозна инвестиция за възстановяването на играчите заради гъстата програма от началото на сезона, пише "24 часа".

Закупена е последно поколение криокамера, която вече работи на базата в Панчарево и помага играчите по-бързо да възстановяват силите си за двубоите. В момента първият тим разполага и с четирима първокласни физиотерапевти, които работят с играчите. Клубът има и договор за медицинско обслужване с една от големите болници в София.
 
Почти сигурно е, че новото попълнение Томи Юрич ще попадне в групата за вечното дерби в неделя. Треньорът Люпко Петрович се запозна с възможностите му на тренировка, но все още няма сила да изиграе цял мач. За около 20 минути австралийският национал има сили и може да бъде използван като алтернатива на Али Соу, който напоследък спря да вкарва.
 
Проблеми в състава на „червените“ поне за момента няма. Евандро се оплаква от болки, което е нормално, защото е ритан постоянно от началото на първенството като единствения футболист на „червените“, който бележи редовно.

Петрович няма много алтернативи за състава си, като се очаква да излезе с непроменена единадесеторка в дербито. На ЦСКА е много необходима победа, защото от началото на сезона тимът изостава сериозно от „Левски“ и „Лудогорец“ и трябва да наваксва. Интересът за билетите засега е доста слаб и от двете страни. Те ще се продават до събота, защото мачът е в графата на опасните и законът забранява пропуски да се пуснат в деня на двубоя. По принцип бе прието, че това е грешка, но се чака изцяло нов закон за борба с хулиганството в спорта.