Адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов говори пред "Тема Спорт" по отношение на процесите около "Армията". 

"Сега трябва визата за проектиране да се съгласува с Министерството на културата. Не мисля, че те ще създадат някакъв проблем и процедурата при тях ще мине бързо. Нашите проекти са почти готови".

"Да го кажем така - до края на годината се надявам да има видими белези за нашите намерения за нов стадион. Най-важният казус е Министерски съвет да гласува учредяването на съвместното дружество между ЦСКА и държавата".

"Без такова дружество нямаме гаранция да започнем да инвестираме. След решението да се учреди обаче няма да има никакви пречки да се стартира изграждането на новия стадион", каза Трендафилов. 

По отношение на съвместното дружество с държавата от ЦСКА обявиха: 

"Уведомяваме ви, че към настоящия момент се финализират преговорите между ЦСКА, Министерството на младежта и спорта и "Сердика спортни имоти" ЕАД за създаване на съвместно дружество "джойнт венчър".

В неговия капитал държавата ще участва с апортна непарична вноска, представляваща правото на собственост върху стадион "Българска армия" и тренировъчна база "Панчарево", а ЦСКА от своя страна равнопоставено ще внесе и осигури финансовите средства и инвестиции, необходими за цялостното завършване на съоръжението в модерен и функционален вид, отговарящ на най-високите критерии на УЕФА.

Своевременно ще ви информираме за развитието на нещата и предприетите от двете страни стъпки", написаха от клуба в официалния сайт.