ЦСКА сменя треньорите си средно през 3 месеца, откакто Стамен Белчев напусна на 1 май 2018 г. Кратка справка показва, че оттогава насам за 17 месеца в клуба са настъпили 6 смени на кормилото. Първата беше на Белчев с временния вариант Христо Янев, който изкара един месец начело. През юни 2018-а на поста застана Нестор Ел Маестро, който се раздели с клуба веднага след зимния лагер в Испания на 7 февруари.

На негово място дойде Любослав Пенев, който обаче си тръгна със скандал -след шампионатното поражение с 0:2 от Ботев Пд и ден преди визитата на Черно море (3:1). На негово място застана... триумвират. Добри Митов беше обявен като старши треньор с консултанти Люпко Петрович и Димитър Пенев. На практика обаче на кормилото беше Петрович.

Тази конфигурация не сработи и след срамното поражение с 1:3 от Черно море на "Армията" в средата на юли на преден план излезе само Люпко. Той беше представен като старши треньор. 73 дни по-късно обаче Петрович подаде оставка. В този период той записа 14 мача във всички турнири с баланс 7 победи, 4 равенства и 3 загуби.

С Люпко начело армейците елиминираха Осиек в Лига Европа, но отпаднаха от Заря Луганск. Във вечното дерби пък стигнаха до 2:2, след като губеха с 0:2 на полувремето.