Общо 10 състезатели на ЦСКА ще помагат на националните отбори по време на паузата в първенствата.

Добрите изяви на Брадли Мазику в първите му мачове с червената фланелка привлякоха вниманието на селекционера на Република Конго, който е изявил желание да го види в игра за африканския тим в контролата с Тайланд.

Бранителят, който е френски гражданин, обаче е отказал на този етап повиквателната и е предпочел по време на паузата да се концентрира върху подготовката и изявите си в ЦСКА.

В квалификациите за континенталното първенство на Африка ще се включи нападателят Али Соу, който ще помага на Гамбия да победи в два мача Джибути.

Вратарят Витаутас Черниаускас също е ангажиран с представителния тим на Литва, на който предстоят сериозни сблъсъци като гост на Украйна и домакин на Сърбия.

Селекционерът на България Красимир Балъков ще разчита на Петър Занев и Кристиян Малинов за евроквалификациите срещу Черна гора в Подгорица и Англия в София.

Валентин Антов и Иван Турицов ще бъдат на разположение на наставника на младежкия национален отбор Александър Димитров за домакинството на Сърбия и гостуването на Латвия. Двубоите са квалификации за Европейското първенство.

В състава на България U19 с треньор Ангел Стойков също ще има двама армейци - Йоан Бауренски и Християн Петров. Лъвчетата ще са на лагер в Барзингхаузен, Германия, по време на който тимът ще изиграе три приятелски срещи.

Мартин Смоленски и Александър Бучков ще пътуват за Норвегия с националния отбор до 17 години, където ще се проведе квалификационен кръг за Европейското първенство. Българчетата, водени от Марчо Дафчев, ще се изправят срещу връстниците си от Австрия, Норвегия и Малта.