ЦСКА вече е набелязал някол­ко играчи за зимната си селек­ция. Клубът работи усилено по подсилването на тима с оглед слабите резултати през сезона. Идеята на ръководството е в паузата да се привлекат перс­пективни състезатели, които да се адаптират през пролет­ния дял и от следващото лято да разгърнат качествата си. Сред разглежданите имена на този етап са поне 10-12 играчи.

ЦСКА се оглежда за центра­лен защитник с оглед ситуация­та около Бодуров. По всичко из­глежда, че изпадналият в неми­лост капитан ще се раздели с клуба през зимата. От друга страна, португалецът Нуно Томаш също явно не попада в дъл­госрочните планове. Той изоб­що не е играл в официален мач от над 2 месеца. А трябва да се проследи и ситуацията с Божи­дар Чорбаджийски, който е преотстъпен в Стяуа до края на годината. Той рядко получа­ва шансове и на този етап не може да се прогнозира дали румънците ще откупят права­та му. Дори и да се върне на "Армията", не е изключено клу­бът да му търси друго продъл­жение на кариерата. Самият Чорбаджийски заяви, че иска да играе на ново място.

ЦСКА се оглежда и за поне един офанзивен футболист - за фланга или зад нападателя. Летните попълнения на тези постове засега са разочарова­ние, с изключение донякъде на Кери. И ирландецът обаче е до­ста непостоянен в изявите си. През зимата на теория в отбо­ра трябва да се върне крилото Едвин Джеси. Неговото преот­стъпване в Далас се оказа неус­пешно, като записа едва 4 уча­стия и 82 минути. Той не е бил на терена и дори в групата от 2 месеца насам. Сезонът на Да­лас вече приключи и Джеси със сигурност няма да остане в американския тим догодина. Не е изключено ЦСКА да се раздели с него през зимата.

"През зимата със сигурност ще вземем някакви мерки, защо­то се нуждаем от няколко игра­чи на определени позиции", каза спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета пред "Те­ма Спорт". "Съвсем скоро ще из­бистрим ясна идея за зимната селекция. Моята работа е по­стоянно да държа връзка с ръко­водството и да обсъждаме как­ви играчи са ни необходими и кои футболисти са възможни цели през зимата", допълни Джарета. Той е предложил ня­колко имена от Ботуша, които биха могли да бъдат привлече­ни на "Армията".

Със селекцията е възможно да помага и Люпко Петрович. Той заяви, че е готов да гледа играчи, ако от ръководството му поверят такава задача.