Нападателят на Дунав Ахмед Ахмедов е очакван за първата тренировка на ЦСКА през 2020-а, пише "Тема спорт". 24-годишният таран би трябвало да се яви за старта на подготовката, който най-вероятно ще е на 6 януари, понеделник. Ахмедов със сигурност напуска Русе, където изкара успешен престой през последната година и половина.
 
В същото време ЦСКА ще се раздели с един от нападателите си. В момента на върха на атаката червените разполагат със Coy, Евандро, който играе и като крило, Уот и Юрич. През зимата е възможно да се стигне до продажба на Coy, Евандро или Уот.
 
Що се отнася до Юрич, той може да разтрогне. Това би се случило, ако австралиецът не се възстанови от контузията в прасеца, която го тормози повече от месец. Решението за Юрич ще се вземе на по-късен етап. Той още не е подновил пълноценни тренировки.
 
Освен нападател ще има и поне двама други напускащи. Сред тях са бранителите Бодуров и Стойчо Атанасов.
 
По отношение на Ахмедов доскорошният президент на Дунав Симеон Симеонов заяви, че неговата клауза за откупуване е около 100 000 лева. Хирургът допълни, че след Нова година Ахмедов ще заиграе за един от големите клубове у нас и смята, че ще пасне по-добре в ЦСКА. Симеонов го описа като типичен таран, който е много добър с гръб към вратата. Вече се появи информация, че червените са спазарили футболиста за 120 000 лева.
 
Армейците не са привличали футболист от българското първенство от лятото на 2016-а, когато се завърнаха в елита. Тогава клубът подписа с Китанов (Черно море), Иван Минчев (Монтана), Лазар Марин (Ботев Пд) и Александър Дюлгеров (Пирин Бл). Ахмедов този сезон има 6 гола в елита, а през миналия реализира още 8. Преди да се присъедини към Дунав през лятото на 2018-а, нападателят беше играл само във Втора лига.

Снимка: Lap.bg.