Трансферът на Ахмед Ахмедов в ЦСКА може да означава и още нещо важно - клубът най-вероятно ще продаде някой от нападателите си, пише "Меридиан мач".
 
В момента абсолютен титуляр при „червените" е Али Coy, но на същата позиция могат да играят още Антъни Уот и Евандро. С идването на Ахмедов централните нападатели стават четирима, което е много дори за амбициозен клуб като ЦСКА. 
 
Най-вероятно Али Coy ще бъде продаден през зимата, като нормално и към него има най-голям интерес. Към нападателя от Гамбия имаше интерес още през есента от Саудитска Арабия, а това означава и много сериозни постъпления в касата на „червените". Освен това, продажба на Coy ще реши и проблемите на ЦСКА с чужденците извън ЕС, тъй като таранът няма европейски паспорт.
 
По принцип зимният трансферен прозорец не е най-силният за повечето клубове, но точно ЦСКА успява да продаде част от звездите си по време на паузата. Така преди година Кирил Десподов бе продаден на италианския Каляри, а Мауридес премина неуспешен пробен период в Рапид Виена, но след това бе спазарен с китайския Чанчун Ятай.
 
Евандро трябва още да израсне с червената фланелка, а и със сигурност може да вдигне цената си. Тони Уот пък засега е основно със статут на резерва, но шотландецът със сигурност ще се опита да се намеси в борбата за разпределението на титулярните места през пролетта.