Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джа­рета говори за актуалните съби­тия в клу­ба през последни­те дни. Той продължава да смята, че Ми­лош Крушчич е точният треньор на „чер­вените" в момента. „Аз съм напълно убеден, че Крушчич е точният треньор за нас. Знаете, че той застъпи в сре­дата на сезона, когато нямаше голям избор. Но Милош е много до­бър специалист. Това е човек, който работи из­вънредно много, който се развива, който има желание и воля да споделя идеите си с дру­гите. Сега предстои да видим дали той ще ус­пее да надгради отбора, но вярвам, че е спосо­бен на това", заяви Джарета пред „Мери­диан Мач" от Милано. Италианецът съчетава почивка и срещи в сто­лицата на модата, които са свързани с добри но­вини за бъдещето на ЦСКА.

„Аз съм много дово­лен от представянето на ЦСКА в последните 8 мача. Можем да съ­жаляваме само, че не спечелихме срещу Арда за първенство. Но нека да гледаме пози­тивните неща - 8 по­редни мача не допускаме гол, създаваме положения, показахме разнообразие и жела­ние за победа. Това трябва да се запомни и да стъпим на тази база, за да надграж­даме. Разбира се, мно­го искахме да спечелим и дербито с Лудогорец. То беше странно, за­щото съперникът игра с петима чисти защит­ници, а и още дефанзивни халфове. Но аз съм убеден, че ние пла­щаме много висока цена за кошмарния старт на сезона. Спе­челихме най-много точ­ки в края, подобрихме представянето си във всяка фаза, но страда­ме заради началото, което наистина беше ужасно", призна еле­гантният специалист.

„За трансфера на Ах­мед Ахмедов едно от водещите неща беше, че той е българин. Това е много важно и е част от политиката ни. Мест­ните играчи винаги са посрещани по-добре и на тях се гледа с добро око. Ахмедов е много добър в техническо от­ношение и е щедър иг­рач - от тези, които умеят да работят за ко­лектива. Не мога да кажа колко точно нови футболисти ще дойдат в ЦСКА през зимата. Въпрос на преговори е, а има и да се уточ­няват неща с играчи­те, чиито контракти изтичат през лятото. При всички положе­ния нашето желание е да подсилим отбора и ще го направим, не се съмнявайте. ЦСКА трябва и ще бъде по-силен през пролетта. Това го казвам заради начина, по който за­вършихме първен­ството. Силен ЦСКА иска нашата публика и ще го получи", обе­ща Кристиано Джа-рета.