Треньорът на ЦСКА Милош Крушчич даде специално интервю за Bulgaria ON AIR и Александър Рангелов. Специалистът говори за своето виждане за футбола, за това какво е променил в отбора и това към което се стреми.

До момента сърбинът е водил "армейците" в 10 мача, в които тимът записа 7 победи, 2 равенства и само една загуба. Поражението дойде с 0:1 от "Локомотив" (Пловдив), а при единствения допуснат гол от "червените" останаха огромни съмнения за засада. 

"Първо се опитах да променя манталитета на отбора - да се стремим да играем нападателен футбол, който да се хареса на феновете. В същото време да играем и за добри резултати, защото трудно се намира баланса между двете - да играеш красиво и да печелиш", обясни треньорът на 31-кратния шампион на България.
"Основното беше да повлияя на психиката на играчите - да им вдъхна увереност, че са добри футболистите и да си върнат самочувствието", добави Крушчич.

Според него ЦСКА играе добре в защита, защото практикува много по-нападателен футбол.

"Допуснали сме един гол, но сме вкарали 19. Станахме много по-офанзивни и това се отрази добре на защитата ни. Това е ключът към успеха. Нападението е най-добрата отбрана", каза още Милош Крушчич.

"Бях принуден да залагам на постоянен състав заради търсенето на резултати. Когато отборът побеждава, промени не се правят. Затова бях длъжен да разчитам на тези, които са постигнали тези победи. Искам да се обърна към останалите, които играят по-малко - да бъдат търпели и да чакат своя шанс. И да се възползват максимално от него, когато го получат", коментира сърбинът.

Крушчич е категоричен, че всеки, който влезе в игра дори за 5 минути, трябва да е готов да остави сърцето си на терена. Той не крие, че напрежението в отбора е голямо заради амбициите на клуба. 

"Млад треньор съм и все още трудно свиквам с напрежението. Всички знаят какво е ЦСКА и да си треньор на такъв отбор определено е привилегия, но и голяма отговорност. Трябва да се бориш всеки ден, за да устоиш на предизвикателствата", призна наследникът на Люпко Петрович начело на "армейците".

"Привилегия е да познаваш и да работиш с човек като Люпко Петрович. Човек с толкова титли, европейски клубен шампион. Мога да го определя като синоним за резултати. За всеки млад треньор е невероятен шанс да се учи от специалист като него, а аз съм имал този шанс", убеден е треньорът на ЦСКА.

Крушчич вече мисли и работи по селекцията. Сръбският треньор обясни, че има набелязани имена, но не иска да ги споменава, докато техните договори с клуба нен станат факт. 

"Главната цел за мен тук е да формирам един добър отбор. За съжаление нямам много време, защото резултатите ни притискат. С оглед на традициите сме длъжни да се борим за и за първото място (бел. ред. - в първенството), и за купата. Клубът, историята и феновете го изискват. Винаги вярвам и никога не се предавам", заяви Милош Крушчич.