Новото попълнение на ЦСКА Стефано Белтраме направи изявление пред клубната медия - ЦСКА ТВ.

Италианецът сподели интересни факти от футболната си кариера до момента, както и първоначалните си впечатления и бъдещи амбиции с червената фланелка.

Ето какво каза той:

Аз съм Стефано Белтраме и съм италиански футболист. Нямам търпение да покажа на всички на какво съм способен.

На 26 години съм, почти на 27. Играл съм в няколко различни отбора в Италия, както и 3 години в Ниделрандия. Сега съм тук и съм много развълнуван от новото предизвикателство. Само ЦСКА!

Започнах да тренирам футбол когато бях 5-годишен. Брат ми играеше футбол. Той е с две години по-голям от мен. Веднъж наблюдавах тренировката му. Спомням си, треньорът каза, че липсва един играч и ме покани. Започнах случайно и играех за забавление.

Когато бях на 17 години, играех за италианския Новара. Мисля, че Ювентус се свърза директно с клуба, за да договори трансфера ми. По това време Кристиано Джарета беше спортен директор в Новара и клубът реши да ме продаде на Ювентус. Това беше страхотен шанс за мен, защото Ювентус е най-добрият отбор в Италия. Така, че благодаря и на двата тима.

Играл съм за младежките отбори на Италия до 18, 19 и 21 години. Най-добрият ми период беше в тима до 19 години. Играхме квалификации за Европейската купа, но не успяхме да се класираме. Испания ни вкара гол няколко минути преди края на мача. Въпреки това периодът в националния тим беше страхотен.

Когато бях част от младежкия тим на Ювентус бях повикан да тренирам с първия отбор 2-3 месеца. По това време треньор беше Антонио Конте. Той е страхотен човек, страхотен треньор, научи ме на много във футбола. Той ме научи да "горя", да бъда по-агресивен, по-настоятелен. Научих много от него и съм му благодарен.

Дебют ми за мъжкия тим на Ювентус беше сбъдната мечта. Съперник ни беше Дженоа. Влязох в последните 15 минути, мисля. Почти отбелязах гол при 1:1, но крайният резултат остана непроменен. Независимо от това, този ден остава най-добрият за мен досега.

След това отидох под наем в Бари - тогава във Втора дивизия на Италия. Сега е в Трета, но Бари е голям клуб в Южна Италия. След това преминах в Модена, отбор от същата дивизия. Начело на отбора тогава беше много известен треньор в Италия - Валтер Новелино. След Модена преминах в Про Верчели, втородивизионен отбор от Северна Италия.

Продължих кариерата си в Нидерландия, където първата година играх за Ден Бош. Това беше първата ми година извън Италия и беше страхотно преживяване. Втората година в Нидерландия играха за Го Ахед Игълс, във втора дивизия. Миналата година се завърнах в Ден Бош, когато почти спечелихме промоция в първото ниво на нидерландския футбол. За съжаление загубихме полуфинала срещу бившия ми тим Го Ахед Игълс. Но, миналата година беше паметна за мен, най-добрата в последните пет.

Така, че когато чух за възможен мой трансфер тук, веднага влязох в интернет да получа информация за ЦСКА. Разбрах, че ЦСКА е най-добрия клуб в България, най-титулуваният. Затова и веднага казах "да", ЦСКА е амбициозен тим. Искам да спечеля трофей с отбора. Също така ЦСКА е отборът на най-добрия български играч - Стоичков. Сещам се за Бербатов, когото помня по-добре, защото е по-млад.

Срещнах се с отбора за пръв път в Марбея по време на зимния лагер. Веднага ме включиха в групата, това е страхотно за мен. Има много добър баланс от млади и по-опитни играчи. Искам да дам всичко от себе си.

Винаги съм готов, знам че конкуренцията в отбора е голяма. Но това е добре, защото когато нивото е високо, това означава, че и ти си добър играч. Искам да дам най-доброто от себе си. И да затрудня треньора в избора му за стартов състав.

Мисля, че материалната база е добра. Разбира се, ако сравняваме с Ювентус, то те разполагат с по-голяма база. Но, ако правим съпоставка с останалите отбори, то нищо не ни липсва. Базата в Панчарево е много добра. Климатът е леко студен, заради снеговалежа, но това не е проблем.

Ще тренирам максимално за предстоящия мач с Левски. Знам колко е важен. Няма търпение да участвам в него. Харесвам такава атмосфера. Знам, че ЦСКА е най-добрият отбор в България. Това, което мога да обещая, че винаги ще давам най-доброто от себе си на терена. Целите на феновете и на отбора са и мои цели. Винаги ще играя на 100%!".