В ЦСКА отдавна текат преговори между ръководството на клуба и капитаните и лидерите на отбора за намаляване на заплатите на всички футболисти с 30%.

Това разкри отново напусналият Раул Албентоса пред всекидневника от Валенсия „Лас Провинсиас", цитиран от "Меридиан мач". Като първа стъпка обаче ще бъдат прекратени договорите на скъпоплатените, от което вече пострадаха самият Албентоса и Върнан Анита.

„Прекратиха първенството и преговарях като един от капитаните за намаление с 30% на заплатите ни. Не беше достатъчно. Трябва футболистите с най-високи заплати да си тръгнат. Обади ми се собственикът и ме помоли за помощ. Той притежава бензиностанции и фирма за продажба на коли. Сега всичко е спряло, а футболът не е като в Испания. Той вкарва много пари в клуба", разказа отново испанецът.

„Тренирахме всеки ден чрез Skype, но икономиката не е като испанската. Ако в България продължат първенството, то ще бъде, защото преди това големите първенства в Европа ще започнат", прогнозира Раул Албентоса.