Спонсорът на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов разкри дали се е среща с боса на ЦСКА Гриша Ганчев с цел двата клуба да се обединят. Фенове на "червените" от "Българска армия" вчера проведоха среща с Найденов, на която е бил обсъждан вариант той да стане спонсор на клуба.

Ето какво каза Найденов пред Блиц:

-Г-н Найденов, разбрахме за срещата, за разговорите ви с привържениците на ЦСКА. Как обаче завърши тя?
-След като им предложих да има единен ЦСКА, който да се управлява от феновете, те обявиха, че ако това се случи, ще ми издигнат паметник на „Армията“. Конкретно думите бяха на Росен Петров.

-Вашата идея е да се наложи в България модела на управление от Испания и Германия?
-Точно така. ЦСКА трябва да е един, а феновете трябва да избират президента на клуба с гласуване, чийто мандат да е примерно 5 години.

-Значи край на модела „бащица“?
-Да, така е най-демократично. Феновете ще могат да си избират президенти, ако босовете не си вършат работата. Финансирането ще се осигурява чрез рекламодатели и спонсори.

-Смятате ли, че идеята ви граничи с реалността в българската действителност…
-Защо да не граничи. Няма невъзможни неща.

-Феновете са ви предложили да станете спонсор на ЦСКА на „Армията“.  Възможно ли е да имате среща с Гриша Ганчев?
-Ще бъда откровен с вас. Аз Ганчев съм го виждал само веднъж. Никога не сме се виждали преди и след това. Не сме имали допирни точки. Една нова среща изглежда невъзможна, защото неговият клуб си има спонсор. Знаете, това е  друга букмейкърска къща. Така че – не виждам как ще се реализира предложението на феновете да зарежа ЦСКА 1948 и да се озова на стадион „Българска армия“.