Бившият треньор на ЦСКА Стойчо Младенов по всяка вероятност ще се завърне в България през лятото, твърди казахстанската медия vesti.kz. В материала се посочват редица причини българският специалист да напусне сегашния си пост като треньор на Кайсар.

„Столичният софийски тим ЦСКА неведнъж го кани обратно. Младенов от своя страна обаче любезно отказва, но не изключва възможността някой ден да се завърне на стадион „Българска армия“, съобщава vesti.kz.

„Второ, и други български клубове са готови да назначат Младенов. В България той е смятан за квалифициран треньор. В крайна сметка Стойчо Младенов бе избран за най-добър треньор на Казахстан и България за 2019 година“.

„На трето място Стойчо Младенов вече има усещането, че се е застоял на едно място. Той вече четвърти сезон е в Кайсар“.

Като четвърти аргумент казахстанската медия посочва появилата се информация, че Стойчо Младенов не се разбира добре с някои от футболистите на Кайсар, което винаги е предпоставка един треньор да напусне.

Изданието също е на мнение, че Стойчо Младенов ще поиска увеличение на заплатата си, ако Кайсар се представи добре в евротурнирите през следващия сезон. Бюджетът на клуба обаче не го позволява.

"В България също нещата не са лесни заради коронавируса, но там има клубове, способни да задоволят исканията на треньора. Има и клубове от арабски страни, които няма да се скъпят за привличането на квалифицирани треньори", отбелязва vesti.kz.