Легендарният сръбски треньор Люпко Петрович е гледал играчи на Славия за сръбския гранд Цървена звезда, твърди "Тема Спорт". Както е известно, доскорошният наставник на ЦСКА-София бе в ложата на стадион "Царско село" в понеделник вечер за двубоя с "белите". Той дойде в компанията на сърбин, с когото е пътувал до София.

Наскоро Петрович бе на стадион "Райко Митич" в Белград, където снима фотосесия за 29 години от спечелената КЕШ с Цървена звезда през 1991-а. Тогава той е разговарял с ръководството на сръбския гранд и старши треньора Деян Станкович да помага като част от скаутското звено. В Звезда са категорични, че Люпко притежава набито око и може да е от полза за клуба. В тази връзка в понеделник той изненадващо се появи на кокетното съоръжение в комплекса "Царско село". Около час Петрович чинно си записваше в тефтер видяното, като си тръгна през второто полувреме.

При пристигането си сърбинът проведе кратък разговор с наставника на Славия Златомир Загорчич, а после на трибуните седеше до легендата на Левски - защитника Пламен Николов, като в близост до него бе и Росен Кирилов, на когото бе наставник в Литекс.

Според запознати Петрович е харесал младия халф на "белите" Филип Кръстев, който е свързван и с ЦСКА. Той направи добър мач. 18-годишният юношески национал израства с всеки изминал двубой и едва ли ще остане още дълго на стадиона в "Овча купел", прогнозират специалистите у нас.