Новакът в елита "Футболен клуб "Централен спортен клуб на армията 1948" е сменил наименованието на дружеството, с което е получил лиценз.

През този сезон във Втора лига е играл "ФК ЦСКА 1948", докато сега тапията е издадена на името, което е доста по-дълго, пише "24 часа".

Не е ясно какви са причините за промяната на наименованието, но това се прави обикновено, когато има промени в акционерното дружество или то е сменило по някакви причини наименованието си.

Gol.bg припомня, че ЦСКА от стадион "Българска армия" многократно заяви, че ще заведе дело срещу ЦСКА 1948 заради името. Още на 22 май главният мениджър на "червените" Стойчо Стоилов се закани на подобен ход, а на 4 юни стана ясно, че фирмата "Ред ЕНИМЪЛС" ЕООД е завела дело срещу сдружение "Футболен клуб Централен спортен клуб на армията 1948" в търговското отделение на Софийски градски съд.

Именно "Ред Енимълс" спечели на търг търговската марка и всички активи на фалиралото дружество на ЦСКА, като за тях бяха дадени 8 млн. лева. Голяма част от сумата отиде за НАП. 

Не е изключено промяната на ЦСКА 1948 да е продиктувана именно заради делото.  

 

Снимка: "24 часа"