Легендата на Лудогорец Марселиньо може изненадващо да премине в ЦСКА, съобщава "Тема спорт".

Плеймейкърът не попадна в групата на Павел Върба за мача с Локомотив Плов­див (6:1), след като в петък стана окончателно ясно, че няма да поднови дого­вора си с клуба.

Така той напуска разградчани след 9 години, в които 9 пъти стана шампион. Вероят­ността Марселиньо да продължи кариерата си в друг наш отбор обаче не е никак малка. Интерес към него има от страна на ЦСКА, а играчът е за­интригуван от възможно­стта да облече червена­та фланелка. Оферта за бразилеца подготвя и но­вакът в елита ФК ЦСКА 1948 Сф.

Желанието на 35-годишния офанзивен халф е да продължи кариерата си у нас, вместо да се при­бере в родината си. При­чината е, че Марселиньо вярва, че националите могат да се класират за европейското първен­ство догодина. И затова иска да бъде под око на селекционера Георги Дер­менджиев. На 8 октомври България има и домакинс­ки мач с Унгария в плейо­фите за класиране на Евро 2020, а при победа ще приеме на 12 ноември по­бедителя от двубоя меж­ду Исландия и Румъния.

Лудогорец почти сигур­но ще бъде напуснат и от друг натурализиран наци­онал - крилото Вандерсон. Неговият договор също изтича.

В същото време в Бра­зилия пишат, че Ботафого не се е отказал от привличането на защит­ника на разградчани Рафа­ел Форстър. Преговори­те с ръководството на Лудогорец обаче вървят трудно.